« Etusivulle

Jätä jännitys aivojumpalla

KUN JÄNNITYS HALLITSEE

Mitä tehdä kun jännittää ja ihan pakko olisi suoriutua? Mitä tehdä kun keho on tiukkana ja aiheuttaa aivojen suorituskyvylle kaikenlaista hallaa juuri silloin, kun pitäisi antaa parhaansa?

 

MIKÄ ON JÄTÄ JÄNNITYS AIVOJUMPALLA?

Jätä jännitys aivojumpalla on kurssi juuri tähän. Voit vähentää mielen ja kehon jännitystä yhdellä tai useammalla kevyellä liikkeellä. Voit kuudesta liikkeestä valita sopivimmat juuri kyseessä olevaan tilanteeseen. Luottamuksesi omaan kehoon ja sen jaksamiseen paranee ja aivosi kiittävät.

 

YLEISET JÄNNITYKSEN MERKIT

Onko tämä tuttua?
  • -Nukut huonosti, Uni ei tule illalla kun jännittää se tuleva esiintyminen, koe, hammaslääkäri  tai muuten vain stressaava tilanne. Heräät ehkä yöllä ”Päivystämään”, onko maailmassa kaikki kohdallaan.
  • -Syke on koholla, lihakset tiukkana ja hengitys pinnallista. On vaikea keskittyä ja suunnitella yhtään mitään.
  • -Ajatuskin tulevasta jännittävästä tilanteesta sotkee ajatukset ja kehon, keskity siinä sitten olennaiseen!
  • -Maha on löysällä ja perhoset ovat perustaneet vatsaasi tanssikerhon. Ehkä mahaa jopa särkee. Entäs pää?
  • -Hartiat ovat korvissa vaikka kuinka ajattelisit että eihän tässä nyt mitään jännittämistä ole.
  • -Huomaat purevasi hampaita yhteen ja leukaperät ovat tiukalla.
  • -Jos yksikin näistä tuntuu tutulta, jätä jännitys aivojumpalla -kurssi on juuri sinulle.

Kyllä, haluan tilata kurssin

 

MILLAISTA OLISI ILMAN LIIALLISTA JÄNNITYSTÄ?

Haluatko kuitenkin asioiden muuttuvan ja samaistua seuraaviin tilanteisiin:

  • -Nukut hyvin, mahdollinen kokemasi jännitys on vain pientä kihelmöintiä joka auttaa sinua ottamaan itsestäsi irti kaiken tarpeellisen. On ihanaa olla virkeä!
  • -Pystyt toimimaan läpi haastavan tilanteen syke alhaalla, levollisesti ja syvään hengittäen ja keho rentona. Huomaat, kuinka paljon se vaikuttaa tilanteen hallintaan.
  • -Perhoset vatsastasi ovat lähteneet etsimään uutta tanssisalia eikä vessassakaan tarvitse juosta koko ajan. Pystyt keskittymään olennaiseen.
  • -Kasvosi, ne superjännittäjät, ovat rennot ja leukaperät kiittävät.
  • -Olet haastavan tilanteen jälkeenkin energinen, koska jännittäminen ei ole vienyt kaikkia voimiasi.

 

MIKSI JÄNNITTÄMINEN VAIKUTTAA SUORIUTUMISEEN?

Jännittäminen on normaali ilmiö niissä tilanteissa, joista aivoille ei ole tullut suoranaista rutiinia ja melkein tylsää. Jopa positiiviset haasteet aiheuttavat jännitystä. Kaikessa on kyse määrästä. Pieni jännittäminen on monesti jopa positiivista parantaen suoriutumistamme, mutta kun mennään liikaa epämukavuusalueelle, jännitys alkaa laskea toimintakykyämme voimakkaasti. Siksi on tärkeää olla työkaluja jännityksen määrän säätelyyn.

 

MISTÄ TIEDÄT JÄNNITTÄVÄSI LIIKAA?

Toisinaan emme myönnä edes itsellemme että jännittää. Se kun on joskus ihan noloa… Oman jännityksensä voi huomata mm. seuraavista  merkeistä:

  • -Päätä särkee
  • -Kiukuttaa helposti
  • -Puret huomaamattasi hampaita yhteen ja leukaperät ja jopa posket kipeytyvät
  • -Et pysty muistamaan mm. seuraavaksi tehtävää asiaa, koska kapasiteettisi on keskittynyt selviämään jännittävästä asiasta.
  • -Syke kohoaa, verenpaine kohoaa.
  • -Hengität pinnallisesti tai ehkä ihan liian syvään.
  • -Esität itsellesi kysymyksen: Miksi minun täytyy taas mennä vessaan?

Tuntuuko tutulta? Tervetuloa kurssille.

Kyllä, haluan tilata kurssin

 

MITÄ SAAT KURSSILTA?

Kurssin antina on kuusi liikettä/asentoa. Voit jännittävissä tilanteissa tehdä niitä kaikkia tai ehkä jostakin tulee sinulle se kaikkein tehokkain ja eniten käytetty. Kun olet oppinut liikkeet, et tarvitse jännityksen lieventämiseen välttämättä kuin minuutin sitä lempiliikettäsi. Liikkeet ovat kevyitä joten hikeä ei tarvitse varoa.

Olin itse taas kerran tilanteessa, jossa en tajunnut jännittäväni. Minun piti tehdä yksi lyhyt esittely yhdestä teknisestä palvelusta ja ihmettelin vuoroani odotellessa, miksi ole niin väsynyt. Aloin tehdä muutamaa aivojumppaliikettä ja oloni koheni huomattavasti ja esiinnyin virkeänä ja keskittyneenä. Olin hengittänyt huonosti ja kohonnut syke ja psyykkinen jännityksen kieltäminen veivät kovasti voimiani. Kun sain tämän tilanteen muuttumaan aivojumpalla, kaikki sujui hienosti!

 

MIKSI LIIKKEET AUTTAVAT JÄNNITYKSEEN?

Kun olet jännittynyt ja stressaantunut, aivosi ja kehosi tulkitsevat sinun olevan vaarassa. Tällöin jo evoluutiomme alussa muodostuneet stressireaktiot aktivoituvat. Kehon reaktioiden lisäksi aivojen toiminta muuttuu. Aivojen tärkein tehtävä on pitää meidät hengissä ja jännittävässä tilanteessa ne keskittyvät tehtäväänsä niin ettei muulle toiminalle jää kunnolla tilaa. Mitä tarvitset hengissä pysymiseen?

Tarvitset lihaksiin verta, jotta ne pystyvät toimimaan jos täytyy paeta tai taistella tai vaikkapa piiloutua hankalaan paikkaan. Tarvitset laajaa näkökenttää ja kaiken havaitsemista, joten sinun on vaikea keskittyä johonkin yksittäiseen asiaan. Aivosi skannaavat ympäristöä etsien vaaran merkkejä, kun niiden pitäisi auttaa sinua tekemään jotain aivan muuta kuten selviytymään esiintymisestä, kokeesta , hammaslääkäristä tms. Ehkä edessäsi on aloittaa vaikea puheenaihe läheisen kanssa?

Kehon liikkeet vaikuttavat tietysti kehoon. Sen lisäksi ne välittömästi vaikuttavat myös aivoihin. Aivoissasi ei tapahdu mitään niin, ettei se näkyisi kehossasi ja kehossasi ei tapahdu mitään niin ettei se näkyisi aivoissasi. Jännittävissä tilanteissa aivojen eri osien yhteistoiminta heikkenee. Vähän niin kuin joku vääntäisi osittain virrat pois hermoverkoista. Tähän tilanteeseen on usein vaikea tarttua mielen avulla. Keho on siis oiva työkalu kertoa aivoille että kyse ei ole pelkästään hengissä pysymisestä vaan voidaan keskittyä johonkin ihan muuhunkin.

Kyllä, haluan tilata kurssin

 

TUTUSTU KOULUTTAJAAN

Olen Tuija Räisänen, Brain Gym® aivojumppakouluttaja. Minulla on myös fysioterapian ja tietotekniikan ammattitutkinnot sekä lukuisa määrä erilaisia itsensä kehittämisen lyhytkursseja on tullut käytyä. Ihminen ja ihmisen suhde ympäristöön ovat niin mielenkiintoinen aihe, että siitä on minulle riittänyt tutkittavaa vuosikymmeniksi. Sitä tietoa haluan jakaa eteenpäin.

 

 

SEURAA MINUA SOSIAALISESSA MEDIASSA

Voit seurata ajatuksiani myös somessa! Samalla saat tietoa tulevista kursseista sekä kaikenlaista aivojen toiminnasta ja vähän muustakin!

Facebook

instagram

Voit myös liittyä sähköpostilistalleni sivun alalaidasta löytyvästä lomakkeesta.

 

Haluatko kysyä jotain? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin palataan asiaan.

 

Kurssin tiedot

Kurssi ohjaaja

pmadmin pmadmin Tekijä

Ilmoittaudu kurssille

35,00 
Käyttöoikeus 1 vuosi