« Etusivulle

Kun aivot todella osaavat

Kun ihminen on todella stressaantunut, on vaikea toimia. Aivot aivan kuin menevät lukkoon ja järkevä ajattelu ja toiminta sakkaavat pahasti. Tähän on ainakin yksi hyvä lääke: opeta aivosi hyvin. Kerron esimerkin omasta elämästäni.

Käytän aivojumpan lisäksi PSYCH-K menetelmää stressin vähentämiseen. Olen opetellut oman tasapainotusprosessini niin hyvin, että pystyn käymään sen vaiheet läpi vaikka olisin kuinka lukossa. Jos keskellä yötä herää tokkuraisena johonkin stressaavaan ajatukseen, ei todellakaan ole parhaimmillaan miettimään, mitä vaiheita jossain tehtävässä olikaan. Minun aivoni/kehoni osaa homman niin automaattisesti, ettei minun tarvitse asiaan keskittyä. Tällä menetelmällä on pelastettu monta yöunta.

Sama pätee aivojumppaliikkeisiin. Nekin osaan niin hyvin että pystyn tekemään niitä hyvinkin vaikeissa tilanteissa.

Eräällä asiakkaallani oli sosiaalista elämää rajoittava ongelma. Hän pelkäsi mennä moniin paikkoihin siksi, että hän ei halunnut tavata ihmisiä jotka ottaisivat puheeksi hänen häpeää herättävän elämäntapahtumansa. Tällaisessa tilanteessa hän meni aina lukkoon ja paniikkiin ja alkoi vältellä tilanteita joissa näitä kohtaamisia voi tulla. Voit arvata että hän sai rajoittaa elämäänsä aika tavalla!

Keksimme hänelle ratkaisun. Hän päätti harjoitella hyvin lausetta ”Tämä asia on jo ollut ja mennyt enkä halua puhua siitä kenenkään kanssa”. Tavoitteena oli osata tämä lause niin hyvin, että hän pystyy sanomaan sen jopa täysin lukossa ollessaan. Jos tämä ei auta, voimme vielä tehdä tilanteeseen aivojumppatasapainotuksen helpottamaan aivojen oppimista.

Mieti, mikä asia sinulla voisi olla sellainen että voisit opetella siitä automaation? Se voi liittyä mihin tahansa elämäsi tärkeään hetkeen tai asiaan.