« Etusivulle

Aivot kiittävät liikunnasta

Aivot kiittävät liikunnasta

 

Liikunta on erittäin hyödyllistä aivoille. Tässä on muutama hyvä syy harrastaa kaikenlaista liikuntaa,

  1. 1. Parantunut kognitiivinen toiminta: Liikunta parantaa muistia, ongelmanratkaisukykyä ja muita kognitiivisia toimintoja.

 

  1. 2. Keskittymiskyvyn lisääntyminen: Säännöllinen liikunta voi auttaa keskittymään paremmin ja parantaa tarkkaavaisuutta .

 

  1. 3. Mielialan parantuminen: Liikunta vapauttaa endorfiineja, jotka auttavat parantamaan mielialaa ja vähentämään stressiä ja ahdistusta.

 

  1. 4. Neuroplastisuuden lisääntyminen: Liikunta lisää aivojen plastisuutta, mikä tarkoittaa, että aivot voivat sopeutua uusiin tilanteisiin ja oppia uusia taitoja helpommin.

 

  1. 5. Unen laadun parantuminen: Liikunta auttaa parantamaan unen laatua, mikä puolestaan parantaa kognitiivista toimintaa ja mielialaa. Älä kuitenkaan harrasta raskasta liikuntaa juuri ennen nukkumaanmenoa.

 

  1. 6. Aivojen verenkierron parantaminen: Liikunta lisää verenkiertoa aivoihin, mikä auttaa parantamaan kognitiivista toimintaa ja vähentämään dementian riskiä.

 

  1. 7. BDNF-tuotannon stimulointi: Liikunta lisää aivojen kasvutekijän (BDNF) tuotantoa, mikä on tärkeää uusien hermosoluyhteyksien muodostumiselle.

 

  1. 8. Aivojen tilavuuden säilyttäminen: Liikunta hidastaa aivojen atrofiaa ja auttaa säilyttämään aivojen tilavuutta vanhetessa.

 

  1. 9. Oksidatiivisen stressin vähentäminen: Liikunta auttaa vähentämään oksidatiivista stressiä aivoissa, mikä voi vähentää neurodegeneratiivisten sairauksien riskiä.

 

  1. 10. Aivosolujen uusiutuminen: Tutkimukset osoittavat, että liikunta stimuloi uusien aivosolujen muodostumista, erityisesti hippokampuksessa, mikä on tärkeää muistille ja oppimiselle.

 

Aivosi siis kiittävät liikunnasta monella tavalla ja sinun on helpompi selviytyä työstä, opiskelusta ja kaikesta, mitä haluat tehdä.  Liikunta voi tarjota monia muitakin etuja aivoille ja koko keholle. Sen lisäksi, että se edistää fyysistä terveyttä ja hyvinvointia, se voi myös edistää henkistä terveyttä ja kognitiivista suorituskykyä.