Aivojumppa BrainGym®

Aivojumppa

Tuija ohjaa BrainGym aivojumppaliikettä asiakkaalle. Olen Suomen Kinesiologiayhdistyksen kouluttama Aivojumppa Brain Gym® -kouluttaja. Jos haluat esim. työpaikkasi tai yhdistyksesi virkistyspäivään tai konferenssiin aivojumppatuokion, pyydä tarjousta. Aivojumppahetki voi olla 15 minuutin tauko tai vaikka kahden tunnin kurssi. Aivojumppaa voi mukauttaa monenlaiseen tilanteeseen ja aikaan ja kaikenlaisille ryhmille. Ota siis yhteyttä!

Voit myös tulla 90 minuuttia kestävään Brain Gym® tasapainotukseen. Sen aikana pureudutaan yksilölliseen tilanteeseesi ja räätälöidään sinulle sopiva aivojumppaohjelma.

Brain Gym® -menetelmällä on saavutettu erittäin hyviä tuloksia myös lasten oppimis- ja keskittymisvaikeuksissa.

Katso tapauskertomukset tämän sivun lopussa.

Aivojumppa Brain Gym® auttaa mm.

oppimisvaikeuksissa
lukivaikeuksissa
muistamisessa
urheilusuorituksissa
rentoutumisessa
keskittymisessä
tasapainovaikeuksissa, koordinaatiossa
näkemisessä ja kuulemisessa
kommunikaatiotaidoissa

Aivojumppa Brain Gym® on menetelmänä niin laaja, että voit kysyä minulta sen mahdollisuuksista mihin tahansa sinua askarruttavaan asiaan.

Mitä on Aivojumppa Brain Gym®?

Aivojumpassa on 26 helppoa ja hauskaa aivojumppaliikettä ja harjoitetta. Näitä liikkeitä tehdessä syntyy uusia hermoratayhteyksiä sekä jo olemassa olevat vahvistuvat. Tämä parantaa toimintakykyäsi kaikessa mitä teet.

Aivojumppa Brain Gym® on tohtori Paul E. Dennisonin yhdessä vaimonsa Gail Dennisonin kanssa kehittämä Oppimiskinesiologian keskeisin menetelmä. Oppimiskinesiologian ja Aivojumpan näkemyksen mukaan ihmisen oppiminen niin kuin kaikki muukin toiminta on kokonaisvaltaista kehon ja mielen yhteistyötä. Kantava ajatus on, ettei ole oppimis- tai toimintakyvyttömyyttä, on vain muiden muassa näkemistä, kuulemista, muistamista, puhumista ja toimimista estäviä häiriöitä ja tukoksia.

Brain Gym on rekisteröity tavaramerkki, jonka oikeudet omistaa Brain Gym® International/Educational Kinesiology Foundation, Ventura, Kalifornia, USA.

Yksityishenkilö voi varata minulta ajan Aivojumppaan täällä.

Aivojumppakoulutuksen hinta yrityksille ja yhdistyksille riippuu mm. paikasta, ajasta/kestosta ja halutusta materiaalin määrästä. Tämän vuoksi kannattaa olla minuun yhteydessä ja pyytää tarjous joko sähköpostitse tuija@oknirua.fi tai sivun lopussa olevalla lomakkeella.


Kuuntele tästä YLE:n radio-ohjelma Hillan ja Minnan Akuutti: Multitaskausta ja aivojen huoltamista (kokonaiskesto 47.43 min; Tuijan aivojumppaohjaus alkaa kohdasta 25.59)
Suoritatko työssäsi montaa asiaa samaan aikaan? Miltä se tuntuu ja miten se vaikuttaa aivoihin? Kuinka aivojaan voi lepuuttaa ja virkistää? Näkökulmia aiheeseen tuovat multitaskaaja Minttu Vilander, aivotutkija Minna Huotilainen, aivojumppakouluttaja Tuija Räisänen ja mindfulnesskouluttaja Leena Pennanen. Aivonystyröilleen antavat kyytiä myös toimittajat Hilla Blomberg ja Minna Korhonen.

Katso tästä YLE Areenassa julkaistu aivojumppaohje Aivojumpalla löydät tasapainon ja voit rauhoittua (kokonaiskesto 3.14 min.)
Hillan ja Minnan Akuutin Hilla Blombergia seuraamalla pääset eroon stressistä, hermostuneisuudesta, väsymyksestä, ylivireydestä tai vaikka potutuksesta. Aivojumppa perustuu aivojumppakouluttaja Tuija Räisäsen ohjeisiin.


Tapauskertomuksia

Lukihäiriö

Aivojumppatasapainotuksessa kävi ala-asteikäinen poika, jolla oli hankala lukihäiriö. Pyysin tasapainotuksen alussa häntä kirjoittamaan yksinkertaisen viisisanaisen lauseen. Jokaisessa sanassa oli virhe. Poika ei sitä itse huomannut enkä hänelle sitä kertonut.

Teimme kolmen ulottuvuuden tasapainotuksen ja etsimme pojalle sopivat aivojumppaliikkeet. Pyysin häntä kirjoittamaan saman lauseen uudelleen. Tällä kertaa lauseessa oli vain yksi virhe ja poika huomasi sen itse. Seuraavana päivänä hän sai englannin sanakokeista täydet pisteet.

Tämä asiakas päätyi kouluun, jossa Brain Gym® aivojumppaa käytettiin opetuksen osana ja ongelmat vähenivät huomattavasti.

Autismi

Tämä asiakas kävi luonani kolme kertaa, jonka jälkeen hän muutti toiseen hoitokotiin. Hän ei lainkaan puhunut. Emme tehneet varsinaista tasapainotusta, koska se olisi vaatinut asiakkaalta keskittymistä, johon hän ei pystynyt.

Ohjasin asiakasta tekemään keskllinjan liikkeitä, joissa kehon kierto ja keskilinjan yli ristiin menevät liikkeet edistävät kommunikaatiota.

Kolmannella käyntikerralla asiakas alkoi päästellä äännähdyksiä, jotka olivat aivan selvästi yritys puhua. Hänen ohjaajansa ei ollut koskaan kuullut hänen tekevän niin.

Yhteyteni tähän asiakkaaseen kuitenkin katkesi asuinpaikan ja ohjaajan vaihdoksen myötä. Toivon, että hän löysi toisen Brain Gym® aivojumppaohjaajan avukseen.

Suhde miniään

Asiakkaana oli eläkkeellä oleva rouva, joka halusi oppia olemaan hermostumatta miniäänsä. Heidän suhteensa oli päällisin puolin kunnossa, mutta rouva koki suhteen vaikeana. Hän päätti yrittää muuttaa omaa suhtautumistaan.

Aloitimme tasapainotuksen tekemällä ns. aivojumpan perusvireen. Emme ehtineet pidemmälle. Rouva sanoi, että hän tietää jo päässeensä tässä asiassa kohti tavoitettaaan ja lopetimme session siihen.

Myöhemmin hän antoi palautetta ja sanoi asian muuttuneen ja suhteen miniään olevan kunnossa. Hän ei saanut edes yksilöllistä ohjelmaa vaan asia hoitui kerralla.

Siivoaminen

Asiakas oli tuskaantunut siihen, ettei saanut aloitettua oman kotinsa järjestämistä ja siivoamista muuton jälkeen lopulliseen kuntoon. Teimme tasapainotuksen, jonka aikana huomasin, että ongelma oli todella iso ja syvällä. Etsimme myös sopivat harjoitusliikkeet.

Tasapainotuksen jälkeen asiakas alkoi pilkkoa siivousurakkaa mielessään pienempiin paloihin ja oivalsi, ettei hänen tarvitse selvitä urakastaan yhdellä kertaa. Se auttoi häntä pääsemään alkuun. Palautteessa kuulin asian olevan paremmin, vaikka ongelma oli niin iso, että vanha asenne yritti aina tulla etualalle. Tästä selvittiin eteenpäin aivojumppaliikkeillä.

Neulominen

Olin pitämässä aivojumppatuokiota erään yhdistyksen tilaisuudessa. Siellä eräs varttuneimmista osallistujista innostui asiasta kovasti ja kyseli jälkeenpäinkin lisäohjeita. Parin viikon kuluttua tilaisuudesta hän laittoi minulle viestin, jossa iloisena kertoi oppineensa uudelleen neulomaan.

 

Yksityishenkilö voi varata ajan Aivojumppaan täällä.

Aivojumppakoulutuksen hinta yrityksille ja yhdistyksille riippuu mm. paikasta, ajasta/kestosta ja halutusta materiaalin määrästä. Tämän vuoksi kannattaa olla minuun yhteydessä ja pyytää tarjous joko sähköpostitse tuija@oknirua.fi tai alla olevalla lomakkeella.